Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Klasik Gitar, Sorun Telde Mi Yoksa Sapta Mı?
arkadaşlar merhaba. klasik gitar çalıyorum. sorunum şu ki gitarımı akort ediyorum. ardından ses alışık olmadığım bi şekilde geliyo. kulaktan yapıyorum akortu (bildiğimiz yöntem. 5. perdeleri ayarlayarak.) ve re teli akort olmuyor. tuneri açıyorum. re telini ayarlıyorum. sonra aynı telden 3. perdeye basınca mi sesi vermiyor tunere göre. veya 5. tele basınca sol vermiyo. hatta bütün perdeler bozuk çıkıyo sadece re düzgün çıkıyo. sonra sol telinden ses alıyorum. re telinin 5. perdesini ayarlıyorum. re telinde bütün perdeler düzgün ses verirken bir tek re sesi(boş ses) bozuk çıkıyo. diğer tellerde sorun yok teller daha yeni sayılır. sapta sorun olabilir mi ya da sorun telde mi yeni bi tel mi almalıyım?
25.08.2010 23:00:49, 3484 okunma, 8 cevap, zumrut_1970 yazdı
8.


yok canım estağfurullah abi :) biliyorum lutiyeliğin bir sanat olduğunu :) sadece eğer gitar ucuzsa yeni gitar alsın demeye çalışıyordum, yani lutiyerlere bir sözüm yok :)


ozerb96 | 29 Ağustos 2010 Pazar 11:34
7.
öncelikle bu tip durumlar alt eşikle düzelmez alt eşik nota değerlerinde bir etkisi yoktur sesi belirleyen fredlerdir. arkadaşım yada re telin fazla oksit almıştır tek teli değiştirmek le dahada büyük bir ses sıkıntısı çekersin teller komple değişir.
bak genelde turner değişik hatalar verebilir bendeki turnur boş tlede alt mi ye akord çekerken a1 diyor sonra e1 diye düzeliyor bunlar seni yanıltmasın
yok hala düzelmiyorsa tünelde okuldan arkadaşlarım rıfat veya seyrani var orada atölyeleri kime sorsan gösterir onlar sıkıntını çözer yok daha da çözüm bulamazsan itü maçka kampusune git orada çalgı yapım bölümü var 4 sınıf öğrenciler senimn sıkıntı çözer bu kadar porfesyonel çözüm yeter gerisi sana kalmış


lutiye | 28 Ağustos 2010 Cumartesi 01:33
6.
entonasyonda bi sorun var büyük ihtimalle . elektro gitar olsa halletmesi kolay ama klasikte nasıl yapılır bilmiyorum. Alt eşik değişir tahminimce.ama tele basışla da alakalı olabilir. . sert basmayla perdeye değicek kadar basma arasında ses farklılıkları vardır. teli değiştikten sonra düzelmezse alt eşiği değiştirmeyi dene. umarım çözülür sorun.


osarus. | 28 Ağustos 2010 Cumartesi 00:22
5.
teller yeni dediğim bi 3-4 ay oldu taktıralı. re sesini akord programına göre ayarlayınca diğer perdeler bozuk ses veriyor. ama her hangi bi perdeye göre ayarlayınca, hepsi doğru ses bi tek re sesi -15 falan veriyo. gitarı alalı 4 sene oldu. re telini değiştirtcem yarın. umarım sorun teldedir.


zumrut_1970 | 27 Ağustos 2010 Cuma 22:59
4.
re telinden 3. perdeye basınca mi sesi gelmediğini söylemişsin yanlış anlamadıysam . 2. perdeye basınca mi gelir yanlış basmış olabilirsin. teller yeniyse 1-2 gün akort kaymaları olur ama 4-5 akortta düzelmesi lazım. tuner çok hassassa küçük entonasyon bozukluklarını da alıyor olabilir. sapta bi problem olduğunu sanmıyorum olsa diğer tellerde bozulurdu. sen o gitarı çalmayı iyi bilen birine göster o da bişey yapamazsa bi luthiere gösterirsin.


osarus. | 27 Ağustos 2010 Cuma 22:19
3.
merhaba
konu hakkında bilgilendiriyim kardeşim seni
öncelikle ben bir lutiyeyimgenelde akord sorunu yeni tel takımında ya da yada eski ve oksitlenmiş tellerde yaşanır.
Boş halde akord cihazı ile bir akord dene muhtemelen akor olacaktır biraz bekle akord kayarsa yukarda açıkladığım nedenlerdendir yok boş teller akordu koruyor perde ve nota basımlarında yanlış sesler alıyorsan gitarının perdeleri yanlış çakılmış demektir.
eğer ucuz veya manevi değeri olmayan bir gitarsa yenisini al eğer tam tersiyse yapatır.

diğer yorumcu arkadaşlarada şunu ekliyim lutiyelik bir sanattır .nasıl sizler ensturumanınıza değer verip emek harcıyorsanız bu işi yapan arkadaşlarda bu işten ekmek yiyorlar amme hizmeti yapmıyorlar herşeyin bir karşılığı var el sanatları değerlidir gitar kadar para isterler gibi yorumlar yapıp emeğe saygısısızlık yapmayın


lutiye | 27 Ağustos 2010 Cuma 18:33
2.
yeni tellerde akord çabuk bozulur ondan da :)


ask? | 26 Ağustos 2010 Perşembe 22:10
1.
bence o gitarı bir litüere ver. ama eğer gitar parası kadar para isterse yeni bir gitar al. daha sağlam olanını ;)


ozerb96 | 26 Ağustos 2010 Perşembe 14:45

Anket
emirtez soruyor:
Sizce Klasik Gitarda Valencia Mı Steiner Mi








Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,18 saniye.