Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

400 Tl Lik Gitarı Beğenmedi
selam beyler arkadaş ortamında çalıyordum gene bi arkadaşımın müzik hocası arkadaşı gelmiş işte muhabbet falan ettik al çal falan dedim müzik hocası ya bilirdir dedim biliyormuşta adam aldı eline gitarı burdan kafam geçer dedi arada ki boşluk fazlaymış törpüle yada değiştir böyle olmaz dedi şimdi ben napim beyler.. gitarla bare baasmak zor ama basıyordum genede ağrıtıyor eli napmam lazım
9.10.2011 16:16:51, 2674 okunma, 15 cevap, sekerek yazdı
15.
hocada demiş işte törpüliceksin başka çare yok


berkay81 | 13 Ekim 2011 Perşembe 19:35
14.


Dün evde olmadığımdan yazdıklarını yeni gördüm. Cort ve Ibanez in Akustik gitarlarıyla ilgili yorum yapıyor olman, bunlar dışında ki gitarları denemediğinin ıspatıtır. Hele ki tekrar ediyorum Akustik gitarda Ibanezle ilgili bu ısrarcı tavrın burnunun dikine asıl senin gittiğini gösteriyor. Seviyeyi düşüren birileri olduğunu hatırlamıyorum burada. Ben sana hak ettiğinden daha da saygılı davrandığımı düşünüyorum

Gidip, Samick ve Cort fabrikalarını araştır. Bir şey bilmediğin halde hala inat edip bir şey biliyormuş ayağına yatarak, ben ve emre hakkında, sağdan soldan duydularınızla yorum yapıyorsunuz suçlaması yaparak, asıl seviyesiz ve saygısızlığı sen yapıyorsun.

Ben senden başarılarını falan istemedim, sadece bir kayıt koy dinleyelim dedim. Bir kayıt koyamayacak kadar kendine güvenmiyorsan, o zaman boyunu aşan laflar etmeyeceksin. Ki zaten koyabileceğin bir kayıt bu anlamda zaten yok, bunu bildiğim için ısrarla soruyorum ve sende zaten bir kayıt koymayacaksın. Yıllardır demişsin, sen kaç yıldır gitar çalıyorsun?

Emre nin dediği gibi, en iyisi susarak cevap vermek, önce ne dediğini bil, ondan sonra gel burada bir şeyleri tartış.



biolab | 13 Ekim 2011 Perşembe 18:35
13.
Bendede v72ece var ama vasat yani hani takamine lag ve epiphonenin gitarlarıyla kıyaslama bile yapılamaz :) tabi bu kulak meselesi ama prof'lar onları kullanıyor



KıRıK_KaLeM_56 | 12 Ekim 2011 Çarşamba 21:24
12.


kendin gibi herkeside kafasının dikine giden ve eğitim almamış tecrübesiz kişiler olduğunu düşünerek gayet güzel önyargılı deneyimsiz biri olduğunu gösteriyosun.. sana diyecek birşey bulamıyorum artık... susarak cevap vermek en iyisi


emresoysal | 12 Ekim 2011 Çarşamba 19:47
11.
Özür diliyorum bi ekleme :
ibanezin de akustikte çuvalladığını söylediğine göre şaşkınsın...Her markanın kötü gitarı vardır.tabi sana 400 liralık bi gitar basit geliyor bilemeyeceğim...Sahne gitarı olarak kullandığım gitar dahi benim sadece 500 liralık cord.İbanez v72 ece de evde çaldığım gayet güzel bir gitar.biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim...tekrar iyi günler daha fazla mesaj atmıcam cünkü anladığm kadarıyla ben yazdıkca birileri seviyeyi aşağıya çekmekte :)


bettacı | 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:15
10.
biolab ve emre;
yorum yapmıyorum sizlere bu kadar senedir ben bildiklerimi sizlerden öğrenmedim yada birisinden tüm tecrubelerim kendime ait.Çevremdeki insanlar gitarla olan yakınlığımı bilir o yüzden başarılarımı anlatmak burda saçma konu dışına çıkılmış olur daha fazla polemik yapmak istemiyorum başınızın dikine gidin ki öyle yapmaktasınız.sanırım duyduklarınızla konuşuyosunuz bi gün kısmet olurda tecrube ederseniz aklınıza gelirim belki iyi günler :) ayrıca biolab seviyeni düşürme biraz daha saygılı konus rica edicem.tekrar iyi akşamlar.


bettacı | 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:11
9.
luthiere git bi tane... eşik ayarı yapsın sorun kalmaz..


iSTaNNBuLLu | 12 Ekim 2011 Çarşamba 02:44
8.
ya boş ver sen öyle adamları tek yeteneğini gitar çalmak kabul etmiş senin gitarına kulp uyduruyo bide ortamda öyle diyince senin havan sönücek onun havası yükselicek sanki yarın millet ona gelip abi benimde gitara bi baksana yok bunun sap ayarı kaymış falan der hepten komedi olur hahahahaha 400tl lik gitar diye yazmanda güzel durmamış fiyat o kadar da yüksek değil bunu sende biliyosun 7 bin dolara goldtop almak var bide ama gerek yok olay sende biter ellerin ne kadar yetenekli ne kadar iyi çalabiliyosun solo ve doğaçlama yapmada nasılsın bunlar önemlidir benim gözümde manitas de plata dinle adamın gitarına bak bi da yeteneğine ;)


sigma_guitar | 12 Ekim 2011 Çarşamba 01:36
7.


evet hala aynı şeyi düşünüyorum gitardan anlamıyorsun ki şu son yazdıklarınlada bunu gayet doğruladın... anlaşılan dadariodan başka telde kullanmamışsın.. ayrıca virtüöz havasında takılıyosun. neymiş sesiyle akord edermişş çok duyulan artistik imzalar bunlar... sidik yarıştırmanın anlamı yok yani.. halada inat edeceksen; sende bizde kendi bildiğimizle yola devam ederiz... sen susmak bilmezsin çünkü....


emresoysal | 11 Ekim 2011 Salı 21:50
6.


Düzgün yazı yazmasını öğrenirsen daha güzel olur şayet yazdıklarından bir anlam çıkarmayı bırak okumaya çalışmak bile işkence. Hem bütün yazının içeriği anlamsız bilgiler ve konu dışı gereksiz sataşmalar ve üste çıkmalarla dolu, hangi söylediğini düzelteyim, hangisinden başlayayım bilemedim ki..

Birincisi, yine kimse sana yumuşak tel kullan demedi, bunu nereden çıkardın? İkincisi törpüleme olayının gitara nasıl bir zarar vereceğini de ayrıntılarıyla birlikte yazarsan sevinirim şayet düzgün törpülendiğinde gitara zarar verme durumu söz konusu değil. Ayrıca bana yok "tel üretimi" vs bilgileri veriyor olmanın konuyla uzaktan yakından alakası bile yok ki zaten biraz araştırma yapan herkesin bildiği şeyler bunlar.

Bana Ibanez V serisi gitarlardan bahsediyor olman zaten bu işi bilmediğinin ıspatıdır tek başına. Ibanez Akustik gitarda çuvallayan bir markadır. Keşke "sesimle" akord yaparım diyerek artistlik yapmaya çalışacağına, bilen bir abinden arkadaşından falan Akustik örneği olarak "Ibanez" versem olurmu diye danışsaydın. O zaman anlardın Ibanezin Akustik gitarda verilebilecek en son örneklerden biri olduğunu.

Yine yok akord dan bilmem neden bahsetmişsin de, benim anlamadığım olay şu: Çok mu hoşuna gidiyor gitarının akordunun ikide bir bozulması? Ayrıca bare mantığı sert basacaksın ki gelişsin gibi yine saçma sapan bir yorum yapmışsın, ben gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum niye bunları söylediğini anlamış değilim. Büyük ihtimal "bende bu işlerden anlıyorum" ayağına yatmaya çalışıyorsun ama zerre bir şey bildiğin yok.

Yeniden anlamadığın için tekrarlayayım:

1 - Kimse telleri gitara yapıştır ya da çok yaklaştır demedi. Bunun bir ayarı var ve o ayar içerisinde ne kadar yakın olursa o kadar rahat edersin. Rahat etmek ya da rahat edilmesi yönünde tavsiyede bulunmak doğru olan iken, işi yokuşa sürmeye çalışmanın amacı nedir?

2 - Tel üretimi D'addario falan filan birşeyler saçmalamışsın, bu bilgiye kimin ihtiyacı ve neden vardı? Konuyla ne gibi bir alakası var? Adam teller klavyeye çok uzak ne yapayım diyor, sen bana tel üretiminden bahsediyorsun. Yine bunda ki amaç nedir? Bende bu işi biliyorum ayağımı?

3 - İyi kulağa sahip olan müzisyen her türlü akord eder yok ben sesimle ediyorum demişsin. Yine konuyla ne alakası var? Olay tellerin fazla yüksek oluşundan ötürü akord un kayması. Yine yazıyorum ama niye yazdığımı bilmiyorum diyorsun kısaca.

4 - "eşik*tel arası açık gitarda bare basmak zor olur" lafını kim söylemiş ki ona gülmüşsün? Ben böyle bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Teller klavyeden ne kadar uzaksa o kadar daha zor basarsın tellere, ne kadar yakınsa o kadar rahat olur, bunu bilmek için beyin cerrahı olmaya da gerek yok. Bu lafın neresini anlamadın da, anlamadığın şeye yüksek sesle güldün? Gerçekten komiksin.

yani uzun lafın kısası, anlamsızca bir şeyler yazmışsın ve ne dediğini kendinde bilmiyorsun.

Konuya dönelim: Teller klavyeden yüksek, ne kadar yakın olursa o kadar rahat çalarsın. Amaç rahat çalmak. Yok ne kadar zor bare basarsan o kadar gelişir mantığı değil. Ve ayrıca senin tellerinin klavyene yüksekliği kaç mm onu söyler misin? Ve hiç sahne aldın mı saatlerce? Burada ağzı olan konuşuyor, artistlik yapmaya çalışmakla olmuyor bu işler. Ben senin ne düzgün gitar çaldığına ne sesinle akord yaptığına zaten inanmıyorum. Komik olan sensin asıl. Hep söylemişimdir, bir kayıt koyun dinleyelim, görelim sesle akordu ya da diğer marifetlerinizi. Ağzı olan ben müzisyenim diye geçiniyor şimdilerde.


biolab | 10 Ekim 2011 Pazartesi 21:02
5.
Öncelikle, benim gitardan anlamadığımı düşünmüşsün saygı duyarım sorun değil...kendi agondur :)

İlh hatan; eşiği törpülemek...Bir gitarın eşiğini törpülemek belkide o gitara yapılacak en büyük hatalardan birisidir.Tabi senin gibi kafasının dikine gidenler için yorum yapmıyorum.400 lira bi gitar için komik bi rakam demişsin...Anlaşılan ibanez v serisini hic duymamış yada eline almamışsın.Tel cızırdaası ise sadecebare basılan yada notası basılan telden kaynaklı değildir.Benim anlatmak istediğimde tam olarak bu.Fazla yakın olduğu zaman teller kılavyeye bu sorun oluşur.İyi bir gitarist bare basmaktan kolay kolay yorulmaz.O bare barmağını geliştirmek içinde gergin tele ihtiyaç vardır bunuda bi anla.Tellerin gergin olması demek akord kaymasına neden olur ve kopma ihtimalini artırır demişsin...Diyorum ki, dadario nun Türkçe klasman isimi ilse gergin tel üretimini hic duymamış ve kullanmamışsın.Çok güzel belli ettin kendini.Ayrıca iyi bi kulağa sahip olan bir müzisyen o aleti her eline aldığında o akord ayarı ile oynama yapacaktır.Sen cihazla akord edersin ben sesimle o farklı bi olay :)Akord yapmamak için bozulacak die yumuşak tel kullanmak kadar saçma bir düşünce daha olamazdı.Ayrıca teşekkür ederim, eşik-tel arası açık gitarda bare basmak zor olur lafına sesli güldüm...Kolay gelsin iyi akşamlar :)


bettacı | 10 Ekim 2011 Pazartesi 19:30
4.


sen bu ortamda daha bilgili olduğunu sanarak benim tezimin üzerine yorumlamışsın... sen normal akordunu çek tellerle sap arasında uçurum olsun.. bas akorları çal.... komalı sesler elde edersin telleri yıpratır gerdirirsin sadece.. ve komalı sesler duyacağın için detone olursun... bunun standardı maksimum 3 mm dir ama sen 5 6 mm de çalabilirsin...


emresoysal | 10 Ekim 2011 Pazartesi 13:54
3.


Senin yaptığın gibi yani? Kendi kendini ne de güzel ele vermişsin. Sorun zaten gitardan anlamayan adamların gitarla ilgili yorum yapması, ve örnek teşkil ettiğin için teşekkür ediyorum sana.

Tellerin klavyeden yüksek olması demek, Klavye de bastığın notaların seslerin akorların her ne basıyorsan sol elinin klavyeye temas ettiği andan itibaren telin normal gerginliğinin artması demek. Eğer klavyeden yüksekte duruyorsa teller, bu şu demek oluyor: Telin normal gerginliğinden daha fazla teli hareket ettiriyorsun. Çok az bir gerginlik ya da hiç hissedilmez diye düşünülebilir bu, ama uzun vadede, hem parmaklarına, hem tellere hem de gitara zarar veriyor. Basman daha da zorlaşıyor, teller üzerinde ki gerginlik arttığından akord kayma ya da tellerin kopma riski artıyor; kısacası sağlıksız bir durumdur tellerin klavyeden yüksek olması.

Tellerin klavyeye aşırı yakın olması da çözüm değil zaten, sen onu nereden çıkardın ki? kimse burada telleri klavyeye yapıştır demedi zaten. Tellerin klavyeye, bastığında çızırtı yapmayacak şekilde yakın olması gerekiyor. Ayrıca o sizin bahsettiğiniz cızırtı tellerin yakınlığından kaynaklanmıyor, büyük ihtimalle perdelerin ucuz malzemeyle dikkatsizce ve düzgün olmayan bir şekilde yerleştirilmesi yüzünden oluyor. 400 liralık gitardan bahsediyorsunuz zaten, keşke markasını da yazsaydın da daha da anlaşılır olsaydı söylediklerin.

tel cızırdama sorunu perde demirlerinden kaynaklanır yani.

Kısacası, bu işi bilmiyorsan, bilen adamlar yorum yaptığında, bilmeden yapıyorlarmış gibi bir tavırla bu işi biliyor ayağına yatmak pek akıllıca değil. Tavsiyemi dinlersen senin yararına olur...

Emre nin dediği gibi, eşiği törpülersen daha da az zorlanırsın ve gitarıda daha az yorarsın yalnız, zaten gitar 400 liralık bir şey, markasını da bilmiyorum yorum yapamam ama bare basarken illaki yorulup ağrıyacak elin. 400 lira bir gitar için çok komik bir para zaten:) Hani 400 liralık gitarı beğenmedi nasıl olur ya diye düşünme. Telleri rahat edeceğin kadar yaklaştır ve yeni bir gitar alana kadar bununla idare et. Ağrı yaptığında da çok kasma bırak hemen, ciddi sorunların oluşmaması için parmaklarında.

Kolay gelsin


biolab | 9 Ekim 2011 Pazar 21:00
2.
sana sadece şu kadar söylüyorum, arası acık EMİN OL daha iyi ses verir...arkadasın gitarıda 400 lira arası kapalı...Ancak çalarken teller klavyeye vuruyo ve cızırtılı ses alıyosun nota felan duyamıyosun...Teller çok gergin olmalı ancak o da sap ayarını bozabilir...O aralık kapalı olması sadece akstik gitarlarda işe yarar bence.Akustik gitarda açık olursa sorun olur cünkü yaylar gergindir ve bozuk ses alma ihtimalin azdır sende bi hata yoksa.sen hic imseye bakma. akor geçişleri yap 4/4 vuurşla mesela :am e f g c yap ama sert vuruşlarla yap.nota geçişini NET hissedebiliyosan hic bi cızırtısız o zaman hic tınlama.bazıları doğrunun bu olduğunu bilsede sırf ortamda bilgili oldunu göstermek amacı ile konuşur...


bettacı | 9 Ekim 2011 Pazar 20:21
1.
o şekliyle akordu sık bozulur hem çok yorulur ağrır elin.. senin açından iyi olur.. eşiği törpüle düşür biraz... daha rahat akor basarsın


emresoysal | 9 Ekim 2011 Pazar 17:22

Anket
metalcideli soruyor:
94.5 Rock Fm i dinler misiniz ?












Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,23 saniye.