Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Başlangıç Seviyesi Elektro Klasik Gitar Seçimi
Merhabalar, 18 yaşındayım ve gitar çalmak istiyorum tabii önce iyi bir gitar seçimi yapmam gerekiyor bunun için sizlerden yardımlarınızı bekliyorum. 350 TL kadar bütçem var, Elektro Klasik Gitar almak istiyorum almışken istediğim zamanda amfi kullanmak için Elektro Klasik Gitar olmasını istiyorum. Başlangıç Seviyesi için hangi Elektro Klasik Gitar modellerini önerirsiniz ?

--- Valencia CG170CE modelini çok beğendim, ama yeni başlayacağım için kalitesiz bir gitar almakta istemiyorum. Kullanan arkadaşlar bu gitar ile ilgili yorumlarınızı eksik etmeyin, tabii farklı Elektro Klasik Gitar ile ilgili önerilerinizi de.

Bu arada arkadaşlar Akustik Gitar sesini de çok beğeniyorum, aslında Akustikle başlamak istiyorum ama araştırmalarımda bazı arkadaşlar Klasik Gitarda parmaklarınız nasır tutmadan Akustiğe geçmeyin diyorlar lakin Akustik çelik telli olduğu için parmaklarınızı, gitarı çalamayacak kadar çok acıtacaktır deniliyor.

6.07.2014 01:13:07, 2032 okunma, 13 cevap, 3xProspect yazdı
13.
Limon çok teşekkür ederim dostum. Yazdıkların çok mantıklı bende farkındayım gitarı aldıktan sonra ekstra malzemelerini de almak zorundayım ama zaten şuan size hasta yatağından yazı yazıyorum sanırım iyileşmem 1 ayı belkide daha da fazlasını bulacak cx40 ı bende çok beğendim hatta herhalde bunu alacağım galiba dedim ama biraz daha araştırdım gitarları ince kasa gitarları görünce onlara yöneldim ve Ibanez GA5TCE Thinline ı çok beğendim bu gitarla da ilgili bilginiz varsa önerileriniz eksik etme(limon)yin. Dediğim gibi 1-2 ay kadar daha sürem var gitar almak için başka fikirleriniz de varsa eksik etmeyin lütfen. (Limon dostum çok teşekkür ederim zaman ayırıp 1-2 cevap yazıyorsun bana gerçekten çok sağ ol.)


3xProspect | 15 Temmuz 2014 Salı 15:42
12.
Geçmiş olsun dostum, ben Yamaha CX40'da ısrarcıyım. Boşuna daha fazla para verme. Zaten normal c40'ların fiyatı 350-400 TL birşey 100 tl fazla verip, Elektro klasik modelini alıcaksın. Para biriktirmen illa daha pahalı bir gitar almanı gerektirmez. sonra kapo falan alırsın hem ekstra paran artar. Ayrıca yeni başlayacaksın gitara yani preamfi (anfiye bağlanması için olan sistem, gitarın ekolayzırı felan filan) ile işin olmayacak başlarda. Ancak biraz öğrenince studyoda arkadaşlarla çalmak için iyi olur. seçim senin daha da bişey demiyorum :D

[ALINTI]3xProspect yazdı. Alıntı olarak kullanılıyor:
Arkadaşlar zaman ayırıp fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim Pazartesi günü ameliyat olacağım o yüzden gitarı şuan almasına alırım ama aldıktan sonra ameliyattan dolayı kullanamayacağım o yüzden 1 2 ay kadar geciktireceğim ve bu sayede parada biriktirmiş olacağım büyük bir ihtimalle "Ibanez AEG10NE" alacağım.

Gitarı kullanan arkadaşlar gitarla ilgili deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Bu arada dediğim gibi yeni başlayacağım gitara o kadar para vermene gerek yok falan diyorsanız başka önerileriniz varsa yazabilirsiniz.[/


limon~ | 14 Temmuz 2014 Pazartesi 09:48
11.
mkoc123 İbanez G5ECE den memnun musun peki ? Şuan gitarın görünümüne baktım benimde hoşuma gitmedi değil gitar normal sesi ve amfi sesi nasıl bilgi verebilir misin ?


3xProspect | 11 Temmuz 2014 Cuma 19:33
10.


Kardeşim bence başlangıç seviyesindeysen bu gitarı düşünme.Sana biraz üst düzey gelebilir.Ben 3 yıldır gitarı çalıyorum.İbanez G5ECE kullanıyorum.Yani ben bile o kadar iyi gitarla çalmıyorum :D Barcelona serisine bakmanı tavsiye ederim


mkoc123 | 11 Temmuz 2014 Cuma 16:01
9.
Barcelona serisine bak kardeşim mydukkan gibi sitelerden bakabilirsin.başlangıç seviyesinde hemde elektro klasik bakımından işini görecektir.


mkoc123 | 11 Temmuz 2014 Cuma 15:59
8.
Arkadaşlar zaman ayırıp fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim Pazartesi günü ameliyat olacağım o yüzden gitarı şuan almasına alırım ama aldıktan sonra ameliyattan dolayı kullanamayacağım o yüzden 1 2 ay kadar geciktireceğim ve bu sayede parada biriktirmiş olacağım büyük bir ihtimalle "Ibanez AEG10NE" alacağım.

Gitarı kullanan arkadaşlar gitarla ilgili deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Bu arada dediğim gibi yeni başlayacağım gitara o kadar para vermene gerek yok falan diyorsanız başka önerileriniz varsa yazabilirsiniz.


3xProspect | 11 Temmuz 2014 Cuma 12:45
7.
3 Yıl kullandım gitarı kardeşim 150 TL'ye aldım. 2 günde elinde kalmaz emin ol. Başlangıç için Valencia cg160 iyidir hemde pahalı değil. Alternatif istersen yamaha c30 yada c40 derim ama yamaha c40'ın elektro klasik versiyonu var oda 500 tl dedim zaten oda aklında bulunsun gene sen bilirsin. Bulunduğun ilde bir müzik marketine gidip onada sor para düşkünü değilse hemen hemen benim dediklerime yakın tavsiyelerde bulunur :)
Bu arada yeni başlayacağın için kesinlik ile klasik ile başka akustik ile başlarsan senin için hiç iyi olmaz :)


limon~ | 9 Temmuz 2014 Çarşamba 05:38
6.
limon bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Ama ben kaliteli derken şunu kastetmiştim gitar 2 günde elimde patlamasın. Birde 350 TL dememin sebebi gitarın sesi düzgün olsun diye yani şimdi giderim 100 TL ye bir gitar alırım sesi kötüdür bende yeni olduğum için anlayamam kulağım o sese alışır iyi bir gitar elime geçtiğinde ise sesi bana tuhaf gelmesin diye diyorum. Bu arada yakınımda gitar konusunda bilgi sahibi olan birileri yok büyük ihtimalle tek başıma alacağım o yüzden uzun süredir internet üzerinden araştırma yapıyorum.

mydukkan dan almayı düşünüyorum arkadaşlar mydukkandan sipariş verenler çok memnunmuş.

Yeni başlayanlar için

--- Valencia cg160

--- Yamaha C40, falan öneriliyor ama ben elektro klasik gitar olmasını istiyorum lakin internette yeni başlayan biri için Elektro Klasik Gitar tavsiyesi bulamadım o yüzden size sormak istedim.


3xProspect | 8 Temmuz 2014 Salı 12:14
5.
O fiyata kaliteli bir elektro klasik bulamazsın. İlk gitarımın markası Bolero idi 150 TL ' ye aldım onunla TV'de canlı programa bile çıktım. Yerel kanalda. Bunun dışında 2 yerde konser verdik. Şuan yeni aldığım gitarım YAMAHA C-30 elektro klasik gitar fiyatı 600 TL. Ekipmanı sonradan taktırdım. Sonuç olarak ya fiyatı yükselt git Yamaha CX40 elektro klasik gitar al onda yamahanın kendi ekipmanı var fiyatı 500 TL. Yada 140-170 TL arası bir gitar al ama bilen biriyle git. Senin o fiyata alacağın elektro klasik gitarlar kalitesiz olacaktır çünkü üzerindeki ekipmanı çıkarırsan gitarın fiyatı 100 liraya düşer. Bilmem anlatabildim mi ? Benim tavsiyem git ucuz bir gitar al kendini iyice geliştirdikten sonra yenisini alırsın. Seçim senin.


limon~ | 8 Temmuz 2014 Salı 04:21
4.
Masterwork'ün klasik gitarları güzel aslında sahnede felan kullanıyorum,elektro klasik modellerine bak bence masterwork'ün,fiyat performans açısından gayet güzel


antuhari | 7 Temmuz 2014 Pazartesi 20:36
3.
Yaklaşık 1,5 aydır araştırıyorum beğendiğim 4 5 tane gitar var ama yeni olduğum için kaliteli midir acaba falan gibisinden sorular soruyorum kendime yakınımda gitar ile ilgili bilgi sahibi kimsede yok yani tek başıma olduğum içinde aşırı derecede kararsız kalıyorum bu zamana kadar da kimse gitar tavsiyesi vermedi bana hiç değilse 2 3 gitar tavsiyesi verebilirseniz en son artık onların arasından birini direk alacağım yoksa diğer türlü çok kararsız kalıyorum.


3xProspect | 7 Temmuz 2014 Pazartesi 09:57
2.
Bence oturduğun şehirde iyi bir araştırma yap sonra bide internetten bak ama öneri istiyorsan veremem özür dilerim :/


Berkehan S.. | 7 Temmuz 2014 Pazartesi 04:54
1.
klasik gitarla ilgili çok bilgi sahibi değilim ama şunu söyleyebilirim ilerde akustiğe geçmek istiyorsan hiç klasik gitar alma öğrenirken akustikte öğren çünkü klasik gitar çalarken sağ elin parmakları kullanılır ama akustikte pena kullanman gerekecek ilerde zorlanabilirsin.Bende klasikle başladım ama pişman oldum akustik aldıktan sonra keşke bunla başlasaymışım dedim.Bence bunu bir göz önünde bulundur


Ziylaz | 6 Temmuz 2014 Pazar 02:40

Anket
VitaminC soruyor:
Bir yerde sahne alıyor olsanız, giriş parçasını hangisi yapardınız?












Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,23 saniye.