Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Bir Melodinin Akorları
Arkadaşlar...

Diyelim ki elimizde bir melodinin notaları var. Biz bu şarkının gamını da bulduk diyelim. Akorlarını gama dayanarak bulacağız. Benim burada sizlere sormak istediğim, İlk akoru bulduğumuzda ve de devamı akorlar nerede başlamalı nerede bitmelidir. Örneğin:

Kalbimin tek sahibine şarkısı
Bm7 Em7
Dualar eder insan
Am D
Mutlu bir ömür için

akorları almış Bm7 akorunun bitişi neresi olmalıdır. Bunun bir kuralı genel olarak uygulanış biçimi var mıdır? Konuya vakıf arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.


10.07.2014 13:07:30, 656 okunma, 3 cevap, azimli35 yazdı
3.
Dostum senin dediğin şekilde yapmak uzun sürer çünkü Bm den sonra akor D 'de olabilir C'de olabilir başka bişey de olabilir, ilgili minörleri olabilir . Bu senin kulağına bağlı şarkıyı dinleyip çıkarmalısın. Sana bir taktik vereyim genelde akorlar böyle çıkarılır. Örneğin dualar eder insan kısmının solosunu çıkarmaya çalışıyorsun en fazla 30 saniye sürer. ilk notayı bulunca orada akor yaparsın uygun akoru öyle öyle bulursun solo ile. Zaten şarkının kendi solo kısımları da akorları ile ilgili notalardır. Yani şarkının solosunu çıkarırsan akorlarını bulmak kolaylaşır. Umarım anlatabilmişimdir.


limon~ | 10 Temmuz 2014 Perşembe 23:14
2.


Teşekkür edrim Giizem. Ben olayı şöyle anladım. Sözlerin bitiş yerleri yani sizin ifadeniz ile geçiş yerleri en uygun akor geçiş yerleridir. Başarı ve mutluluklar



azimli35 | 10 Temmuz 2014 Perşembe 20:04
1.
Durum şöyle ki parçadaki geçiş yerleri kendini belli eder ve notalar vs olsada bazen bu durum ters işleyebilior yani notayla akor aynı olmayabiliyor siz bi parçayı temel akorkarıyla da çalabilirsiniz yada tek bi söz üzerine bir sürü akor ekleyebilirsiniz ama parça üzerinde akor değişimini belli bir kurala göre olmaz yani akorun nerede bittiğiyle ilgili belli bir kural yok ki öyle bir kural olsaydı müzikte yenilikler olmazdı yani ben buna dair bir kural bilmiorum benim ellerim kulağım ne duyuyosa ona göre akor basıo inşallah istediğiniz sonuca varabilirsiniz istediğim şeyi tam olarak anlatamadım ama bol şans:)


Giizem | 10 Temmuz 2014 Perşembe 15:45

Anket
93atakan93 soruyor:
klasik gitardan sonra ne yapılmalı?








Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.