Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Chetau Elektroklasik Gitar
Arkadaşlar bir tanıdığımdan "Chetau" marka bir gitar alacağım. Modelini bilmiyorum ancak seri numarası "G94CE"Gitar başlıktan da anlayabileceğiniz gibi elektroklasik bir gitar. Fotoğrafını da aşağıda, ekte görebileceğiniz bu gitar için nasıl bir amfi kullanmalı, almalıyım? Çok ileri düzeyde çalmıyorum zaten daha 3, 4. ayımdayım. Normal elektroya heves etmiştim ama olmadı, ailevi baskılar sebebi ile.

Daha çok Blues çalmak istiyorum, Türkçemiz'de caz oluyor sanırım ismi. Ama arada bir rock şarkılarını denerim bir iki solo atarım diye düşünüyorum. Takdir edersiniz ki elimdeki Rodriguez RC450 ile bunu yapmak bir hayli zor.
Çok da düşük olmayan ama yükseklere de dayandırılamayan bütçeli bir kullanıcıyım, nasıl bir amfi almalıyım?

*Düzenleme: Seri numarası ve ya Modeli falanı filanı girildi*

  • Dosya Ekleri 1: IMG_20140723_WA0016.jpg (138 KB)
  • 25.07.2014 01:42:03, 462 okunma, 3 cevap, ygtrkmz yazdı
    3.
    bilgisayarını anfi gibi kullamabilirsin ama sadece kayıt yaparsın çalıdığını dinleyemezsin ki buda sana tat vermez.Sadece kayıt işimi görür diyorsan ses kartın yeter(ama gerçekten tatlı tonlar elde edeceksen leptoplar için usb ses kartları işini görür)Tavsiyem ayrı bir anfi alırsın hem anfiden çaldığını dinlersin hemde 2 girişli bir anfi alırsan mikrofon bağlayıp kayıt yapabilirsin..Tercih senin sadece kayıtsa bilgisayar,düzgün bir ses ise tabiki anfi almak olucak.Anfi alırken kesinlikle ucuz modellere bakma dip sesi (uğultusu) müthiş yüksek oluyor çaldığından da zevk almazsın.bütçe biraz aşar ama (marshall 50d)..Herşeyden sonra benim tavsiyem daha çok yeni başlamaşsın gitarın kendi sesi ile idare et ileride zaten klasik gitar ile devam edip etmeyeceğin belli değil.Müzik tarzın gitar sana verdikleri yada veremedikleri seni sevdiğin tarzda gitar kullanmaya yöneltecek bunun için önce hangi gitarda(elektro,akustik,caz) kendini geliştireceğini seç ve anfiyi ona göre al.Mesala ileride elektro çalacaksan aldığın anfinin hiç bir önemi kalmaz.(önemli olan gitarın veya anfinin kalitesi değildir önemli olan gitar üzerindeki hakimiyetindir onun için acele etme boşa para harcama çalışmaya devam):D


    guitarprofs | 30 Temmuz 2014 Çarşamba 01:23
    2.


    +


    ygtrkmz | 30 Temmuz 2014 Çarşamba 00:59
    1.
    Veyahut bilgisayarımı amfi olarak kullanabilir miyim? Çok profesyonel bir ses beklemiyorum zaten. Asus N series SonicMaster'lı dizüstüm var.. Ses kartı götürür mü?


    ygtrkmz | 25 Temmuz 2014 Cuma 02:03

    Anket
    uruk1991 soruyor:
    Türk müziğinde alt yapı ve aranje deyince her tarzda akla gelen ilk sanatçı veya grup kimdir sizce ?









    Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
    Yeni Anket | Anketler



    AkorMerkezi.com © 2024
    Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

    GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.