Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Usta Abiler Bakabilirmi Ya önerinize Ve Bilginize İhtiyacım Var (Hatim İndirdim Sizede Gönderirim Valla ) :-)
abi şimdi yaklaşık 10-11 aydr klasik gitar çalıyorum barelerde orta seviyeyim şimdi bunlar yanı sıra henim klasik gitarım var 120 tl ye almıştım oğrenci gitarı diye ancak bir sorunu vardı teller biraz yüksekti alt eşik deniyo sanırım köprünün oradaki alt eşiği zımpara ile erittim teller biraz klavyeye yaklaştı iyi güzel olduda sanki sesinde değişiklik oldu gibi geliyo bana sizce sesinde gerçkten değişiklik olmuşmudur sanki biraz inceldi gibi yoksa bana mı öyle geliyor bilgisi olan smyleyebilirmi böyle durumda gitarın sesi değişebilir mi ? Bide elektro akustik almak istiyorum istdiğim marka lag T66 dce modeli başka önerebileceğiniz marka olursa süper olu ama fiyat 700 le kısıtlı burda bir sorum daha olcak lise 1 e geçtim sizce bir sene daha çalıp biraz daha ustalaşıp lise 2 demi alsam çünkü grup kurma gibi bi hayalm var da ya yardımcı olursanız sevinirm umarım kendimi ifade edebilmişimdir.. şimdiden teşeekkürler:-)
  • Dosya Ekleri 1: IMG_20140726_102459.jpg (962 KB)
  • 26.07.2014 10:26:05, 1314 okunma, 13 cevap, batuş01 yazdı
    13.
    Tüm mesajları okudum. Şahsen kendi şahsi görüşümü dile getireceğim. Ben de lise 1 geçtim güzel sanatlarda müzik bölümündeyim. Ve ben de 8 aydır gitar çalıyorum. Ama her gün saatlerce aralıksız çalıştım. Okuldan eve gelir gelmez uyuyana kadar. Yaz tatilin de sabahtan gece 6-7 uyana kadar ye kadar çalıştım ve hayla çalışıyorum. Yani flamenko ve rumba da hızlıyımdır. Sürüsüylede akor biliyorum. Bunu neden söyledim dersen ilk olarak gitar da ne kadar çalıştığın önemli onu vurgulamak istedim. Soruna gelirsek Sana önerim grup kuracaksan. Öncelikle şarkı söyliyebiliyorsan benim de hayalim olan X Factory veya O Ses Türkiye gibi yarışmalara katıl ve şansını dene. Ben de Elektro Akustik vardı ama başta pena seni zorlayabilir. Ve teller klasiğe göre daha sert olduğu için alışma evresinden geçmen gerekecek. Bana kalırsa. Akustik mi Klasik mi desen Klasik derim neden mi? Ben 8. sınıf balosun da bir herif elektro klasik çalıyordu. Solak olmasam herifin gitarını alır ben de çalardım :D Şahsen klasikler daha el verişli bence. Akustikle flamenco çalanı veya rumba çalanı ben daha 1 kez gördüm. Oda yaşar kumralım da. :D Ama Elektro Klasikte uyarlama yapılırsa daha iyi olur örnek resimdeki göz yaşları. Elektro ile çalınıyor ama iyi bir uyarlama ile onu klasikte çalabilirsin. Uzmantv de var dı onun videosu Sons of skyrim orjinalin de de duyduğumuz gibi elektro gitar ile çalınıyor. Ve elbette adam onu klasiğe uyarlamış. Zombie Cranberries multaka duymuşsundur. Elektro ve akustikle çalınması fark etmez. Uzmantv de görmüştüm adam klasiğe uyarlamış :D YANİ ÖZETLERSEK. Bana kalırsa. Elektro Klasik al onlar daha el verişli oluyor. Bir sürü modeli var ama ben solak olduğum kendime bulmakta sıkıntı yaşadığım oluyor. Elindeki herhangi bir şarkıyı kendi gitarına uyarlayabilirsin. Yani illaki o şarkı elektro ile çalınıyor ben de elektro ile mi çalsam o şarkı akustikle çalınıyor akustiğe mi ihtiyacım var gibi sorular bence gereksiz uyarla gitsin :D :D :D :D Bu arada umarım sorunu doğru anlamışımdır. Bu arada ben kendim rumba flamenko o tarz gitar çaldığım için ve daha el verişli olduğu için özellikle Elektro Klasik dedim. Eğer istiyorsan Akustik al. Ama iyi uyarlayabilmen gerekecek. Google ye yaz mesela sons of skyrim acoustic guitar de çıkar dinle izle ve ona göre çıkart Onun gibi yani :D Tabi ben rumba ve flamenko ile ilgilendiğim için akustik gitarı verdim. Yani akustikle ilgili sorular gelirse çok bilemem ama flamenko de Tirando,Apayando,Pikado,Rasgueado,Golphe vs vs de sana çok iyi şekilde açıklarım. Biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir bu benim şahsi görüşüm. Müzikle kalın. :)


    GuitarGamer | 31 Temmuz 2014 Perşembe 23:55
    12.


    bir arkadaşım 8 yıldır gitar çalıyo elektro klasik sanırım tam bilmiyorumve elektro gitar alacakmış bende elektro akustik alsam bi bateri bascı bide solosu iyi olan bir arkadaş daha alsak şu (badem ,neyse(grubun adı :D ) ,zakkum ,grup 84 gibi grupların tarzında bir grup kursam elektro akustik kullanıllır diye düşünüyorum ve bu grupların tarzının adını bir türlü bulamadım bu tür gruplara ne diyorlar ? her neyse saydım ensturmanlarla bu tür gruplar gibi grup kurup adana da veya bölgesel türkiye geneli konuşşmuyorum o kadar iddaam yok :D işte adana veya bölgesel liseler arası yarışmaya katıılmak istiyorum ve aynı zamanda babama tangur tungurdan para çıkmaz boşuna uğraş demesinden bıktım cafelrde çalışıp ona göstermek stiorum tabi hafta sonu dersleri de bırakmamak lazım ben bilmiyorum elektro akustik çift yönlü şimdi elektro alsam cafe de çalamam elektro klasik alsam grupta olmaz diye düşünüyorum bilmiyorum ne yapacağımı siz de dersiniz batwo ve guitarprofs ? ne yapmalıyım ? ne almalıyım ?


    batuş01 | 31 Temmuz 2014 Perşembe 10:20
    11.

    gülü seviyorsak dikenine katlanacaz biliyorum daha önce elektro akustiğklere bakmaya gitmiştim telleri çok yakın mutlaka zorlanacam pena kullanmaya başlayacam cafe de uzun saat çalacağım için ilk başlarda çok zorlanacam ama klasikten sonra en akıllı tercih elektro akustik gibi geliyor alında elektro akustiğe merakım şu joytürk akustikte neyse badem zakkum gibi grupların şarkıları hoşuma gidiyor onun gibi bir grup kurmak istiyorum ve bir grupta en az bir elektro akustik var ne bilim bu arada repertuar derken müzik listesi gibi bişeymi tam bilmiyorum anlamını cahilliğime ver :)



    batuş01 | 31 Temmuz 2014 Perşembe 10:13
    10.
    ilk önce ne yapmak istediğine karar ver klasik gitarın çalımı rahattır ritm felan baya bağlar insanı kendine akustiğe geçince vazgeçme ihtimalin var adını yansıtan gıtardır tek basına ılerlıceksen olabılır etrafına arkadaslarını aldıgında slow parcalarda arpej cok tatlı olur ama sololarda bi elektroya göre cok zorlanırsın ayrıca grup kurcaksan elektro akustik alıp cift yönlü kullanır rahadıma bakarım diye düsünme kuracagın grup ya alternatif rock yada metal olcak diye düşünüyorum direk elektro alman hem erkenden elektroya baslayıp parmak kabiliyetlerini gelistircek sololar icin hem bıraz elektro dersı alıp grupla caldıgında daha mutlu olcaksın hemde calımı(klavyesi) rahat oldugu icin pes etme ihtimalin olmicak ama bana koymaz her türlü altından kalkarım diyosan bilmiyorum o senın kararın elektro akustik icin bende takamine eg320c var suankı fıyatı 900 lıra cıvarı sanırım ama fazlasıyla kalıtelı bı gıtar


    Batwo | 29 Temmuz 2014 Salı 13:14
    9.
    Malesef hiç ticari olarak gitar çalmadım,ama grup kurabilmek için söylediğin gibi iyi bir solist şart.Bu arada eğer cafe tarzı yerlerde çalmayı düşünüyorsan repertuarın çok iyi olması gerekir.Hayellerini gerçekleştirmek için şimdiden kendine repertuar hazırlamaya başla.İyice bir notalarda geliştir kendini.Gitara günde en az 2-3 saat vakit ayır.Kendine zorlandığın bir parça seç ve başka hiç bir şarkıya çalışmadan ona çalış,o parçayı çok iyi çaldığında diğer parçaya geç.Bu şekilde senin için daha verimli olur.Sadece akor basarak değil akorları notaları anlayarak ilerle. (şahsi görüşüm kafelerde daha pop müzik dinlenildiği ve uzun süre çalması daha rahat olduğu için klasik gitar tercih edilir,akustikte olur ama seni biraz zorlar)İleride muhakkak sağlam bir klasikte gerektirecek bunu unutma...(ne demek istediğimi akustik gitarı alınca anlayacaksın)


    guitarprofs | 28 Temmuz 2014 Pazartesi 18:54
    8.


    abi çok teşekkürler ses konusunda uyardığın için çünkü ilerlemek istyorum ilerde t66 sıkıntı çıkarabilirsdi geç olsun iyi olsun gerekirse önümüzdeki yaz çalışırım lise 2 de alırım grubumu da lise 2 de kurarım saol abilik yaptığın için :) bu arada gitarda orta iyi biri yanına solist alsa iş imkanı bulabilir mi ? sen hiç çalıştın mı cafelerde? hep merak etmişimdir para kazanırmıyım bu işten diye eğer bir bilgin varsa söylersen çok güzel olur abi :) senin gitarında müthiş miş tn300 dü herhalde olsun kasaları çok benziyo zaten lag ın her neyse eklemek isticeğin bişe olursa dinlemek isterim saolabilik yaptığın için sağlıcakla kal :)) böyle bir gitarın olduğu için çok şanslısın :)


    batuş01 | 28 Temmuz 2014 Pazartesi 15:37
    7.
    kardeşim t66 da ön kapak ladin t100 de masif sedir yani fark olarak t66 da ön kapak masif olmadığı için ses kalitesi ve ses renginde kayıplar yaşarsın.Ama her ikiside seni şuan için tatmin edecekdir.Klasikten akustiğe geçtiğin için çok zorlanacaksın(hem pena hem klavyedeki darlık ve sertlilkten dolayı).Bütçe çok sınırlıysa t66 al ama ileride neden masif ağaç bir gitar alamadım diye pişman olabilirsin.t100 serisinden itibaren lag ın premium gitarlarına sahip olabilirsin.t100 den sonra ağaç değişmez sadece üzerindeki pre anfiler değişiyor.Sadece masif ağaç kokusu ve rengi için bile tercih edilir.Daha sağlam sustain daha parlak bir ton için t100 den aşağısına bakma(kendi gitarımın fotolarınıda ekliyorum seni biraz heveslendireyim)


  • Dosya Ekleri 1: IMG_4390.JPG (5562 KB)
  • Dosya Ekleri 2: IMG_4386.JPG (5839 KB)
  • guitarprofs | 28 Temmuz 2014 Pazartesi 12:57
    6.

    Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

    guitarprofs | 28 Temmuz 2014 Pazartesi 12:14
    5.


    abi haklısın telleri yakınlaştırınca sıkıntı olmuyomuş akor programı bozulmuş düzeltim çok şükür :) bu arada lag t66 yı tercih etmemenin nedeni ne ? hani çoğu kişi öneriyordu lag t66 yı ? para işini de tam bilmiyorum peder ne kadar verir benim ne kadar param olur lag alacağımdan eminim ama param olursa t100 senin tavsiyele eğer o kadar bulamazsam t66 alırım herhalde çünkü yaşım 15 biraz küçüğüm ve annemgil gitara bu kadar para verilir mi diyo onlar bilmiyo tabi kaliteyi ve grup için elektro akustik gerekli tavsiyen için saol abi sende sağlıcakla kal :) açıklarsan hani t66 aldım diyelim 1-2 sene sonra keşke t100 mü alsaydım derim ondan mıı diyorsun ? açıklarsan mutlu olurum :) saol şimdiden :)) şimdi lise 1 e geçtim en erken ikinci dönem alabilirm başka önerilerin olursa dilemek isterim :)


    batuş01 | 28 Temmuz 2014 Pazartesi 11:38
    4.

    Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

    batuş01 | 28 Temmuz 2014 Pazartesi 11:18
    3.
    kardeşim 1. sorun teller ne kadar alçaltılıp veya yükseltilse bile sesi çok etkilemez.Sadece klavye rahatlığı sağlar.
    2.sorun lag gitarı kesinlikle tavsiye ederim ama lag da t66 yi tavsiye etmem en az t100 (bütçe biraz sıkıntılı ama bir kere alınıyor pazarlık ile 900 gibi alabilirsin)
    şuan lag tn300dce var elimde gayet memnunum.başka bir markaya yönelirsen özellikle ön kapağın masif olmasına dikkat et.sağlıcakla...


    guitarprofs | 28 Temmuz 2014 Pazartesi 00:49
    2.
    kardeş elimde ibanez ael-10 elektro akustik var ilgilenirsen


    si.bemoLLL | 27 Temmuz 2014 Pazar 09:47
    1.
    aeg8e al süper gitar çıplak sesi de çok iyi bir de bence bekleme alabiliyorsan şimdi al


    3ayaklıkovboy | 26 Temmuz 2014 Cumartesi 18:13

    Anket
    kendimdengeriye soruyor:
    en iyi elektro gitar markası nedir?











    Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
    Yeni Anket | Anketler



    AkorMerkezi.com © 2024
    Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

    GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,22 saniye.