Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ses Aralığımı Genişletebilir Miyim?
Sevgili canlar yaklaşık 2 yıldır gitar çalıyorum, sesim artık yavaş yavaş oturmaya başladı dinleyenler tarafından güzel olduğu gibi yorumlarda alıyorum. Ancak bazı şarkılarda çok pes-tiz lere ulaşamıyorum. Bazı şarkılarda( Misalen Yalın-Günaydın ) girişi söylerken sıkıntı yaşamazken nakaratta tize çıkamadığım oluyor sesim yetmiyor yani.
Evde kendi imkanlarımla ses aralığımı genişletmemin bir yolu var mıdır? İnternet üzerinde bu tarz videoları araştırdım ancak bulamadım yardımcı olacak kişileri bekliyorum, şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim, iyi akşamlar :)

12.08.2014 19:01:34, 796 okunma, 3 cevap, Ruvale yazdı
3.
Anlıyorum. Şimdilik "Vocal Warm Up Exercises" tarzı aramalar ile ısınma egzersizlerini şarkı söylemeden önce (sanıyorum ki söylüyorsun) yapmanı tavsiye ederim, hem performansın artar ama bunlarda diziler ile oluşturulmuş küçük egzersizler sesini azda olsa güçlendirir. Güç ve range arttırma egzersizlerinde hoca denetimi şart en azından sen olayı kapana kadar sesini tanıyana kadar. Umarım Ankara ya gittiğinde fırsatın olur.


LoneSoul | 14 Ağustos 2014 Perşembe 18:59
2.


Maalesef bulunduğum şehirde şan hocası bulamadım küçük bir şehirde yaşıyorum. Üniversiteyi Ankara'da okuyacağım derslerden vakit bulabilirsem orada bir hoca ile görüşmem daha iyi olacak sanırsam. Kendi kendime çalışma yaparak sesime zarar verebileceğimi biliyordum korkum da bu yüzden. Sanırsam Ankara'yı beklemek şuan daha mantıklı, cevabınız için minnetarım, teşekkürler :)


Ruvale | 13 Ağustos 2014 Çarşamba 17:07
1.
Tabi ki genişletebilirsin. Sesin kaynağı ses telleri ve onlarda kas haliyle geliştirilebilir. Vücut çalışmak gibi disiplinli, kararlı olur gerçekten istersen mucizeler yaratabilirsin. Şan eğitimi sesli harfleri konu alır ve onları doğru şekilde çıkarabilmek üzerinedir, bunu farklı diziler(gam) yardımıyla yapabilirsin. İnternette bir çok kaynak var fakat türkçe kaynak bulman imkansıza yakın, video sitelerinde " voice training, vocal exercises " tarzında aramalarla ulaşabilirsin bir çok egzersize. Yine de kişisel tavsiyem en azından kısada olsa 4 5 ders iyi bir şan hocasından ders almandır, ki genelde bu egzersizler kişiye özeldir. Mevcut ses kapasiteni güçlendirip ardından kapasiteni arttırmaya çalışmak esastır. Bilinçsiz biçimde bunu yaparsan ya sesine zarar verirsin ya hiç gelişim gösteremezsin veya olmaması gereken biçimde çalıştırıp düzeltmesi daha zorlu olan bir yola girersin. Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi geceler.


LoneSoul | 13 Ağustos 2014 Çarşamba 02:31

Anket
Muhsinberk35 soruyor:
1300 liranız olsa nasıl bir gitar alırdınız









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.