Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Sesimdeki Sorun
herkeze merhaba.Ben çok yüksek sesle konuşan,çok fazla,soğuk su ve dondurma yiyen birisiyim ayıptır söylemesi :D.Bu sevdam ve yüksek sesle konuşmam yüzünden ses tellerim şarkı söylerken çok zorlanıyor acaba bu soğuk sevdam ve bağirma alışkanlığım yüzünden ses tellerim zarar görmüş olabilirmi yada iyileşmesi için ne yapabilirim ?
16.08.2014 00:13:10, 727 okunma, 6 cevap, anild yazdı
6.


Benim ses bas bartizon olduğu için en kalın tonları sabahları verebiliyorum. Yani benim için en iyi sabah kalkınca yada kahvaltıdan sonrası. Akşama doğru kötüleşmeye başlıyor. Kalın tonlara çok çıkamıyorum akşama doğru


mehmet12345 | 18 Ağustos 2014 Pazartesi 09:13
5.
Aksine sabah yeni uyandığın vakitler sesin en kötü zamanıdır.


LoneSoul | 17 Ağustos 2014 Pazar 15:57
4.


Şan eğitimi :)

Kendimden örnek vereyim, ben daha şan eğitimi almadım. 16 yaşındayım çünkü, her neyse ben kendimi nasıl geliştirdiğimi söyleyeyim.

Söylemek istediğim şarkıyı gitarda öğreniyorum ve kendim de söylemeye çalışıyorum. Sadece orjinal versiyona değil coverlara da bakarak bir şey çıkartıyorum sonuçta, orjinal sanatçıyı taklit etmek zor ve taklitçiler unutulur gider.

İlk başladığım zamanlar tiz bir şarkı seçmiştim :D Ne büyük hata :D Benim sesim bas bariton(hoca söylemişti) illk şarkım tizdi :D Her neyse çalışa çalışa bir süre sonra kendi yorummumu vermeye başladım şarkılara.

Güzel şarkı söylemek eğer şan eğitimin yoksa sadece haddini bilerek olur. Şan eğitimin yoksa şarkı söyleyeni real madrid kendini de anadolu klubü olarak düşün :) Haddini bilerek söyle :D

Ha şan eğitimi alabilirim diyorsan almalısın.

Not: Bu arada ben de sinüzitim hiç sorun yaşamıyorum söylerken


mehmet12345 | 17 Ağustos 2014 Pazar 15:26
3.
çok teşekkür ederim peki bu ses tellerini güçlendirmek için neler yapılabilir bildiğiniz iğrenç
(yumurta çiğ yemek falan ) olmayan şeyler varsa paylaşırsaniz iyi olur :).Zaten sinüzit başa bela boğazlarım hep tıkalı arkadaş sesimi kullanamıyorum annesini kaybetmiş kedi yavrusu gibi çıkıyo sesim :).


anild | 17 Ağustos 2014 Pazar 01:34
2.

+++

Sabah kalkınca söylemeyi deneyin şarkı ses en çok o zaman düzgün oluyor benim :D(baya kalın ve bas :D) Yine sorun yaşıyorsanız daha sabah yeni kalkmanıza rağmen doktara gitme vakti gelmiş demektir.


mehmet12345 | 17 Ağustos 2014 Pazar 00:46
1.
Sesin sürekli kısık değilse ve acı hissetmiyorsan ses tellerine zarar vermiş olacağını düşünmüyorum. Soğuk içecek ve yiyecekler daha çok yeni çalıştırılmış veya çalıştırılacak olan sese zararı vardır. Çok soğuk içip fevri davranırsan en fazla hasta olursun balgam çıkarırsın kendi kendini iyileştirir. Şarkı söylerken zorlanmanın sebebi tahminimce limitini zorlaman zorlandığın acı hissettiğin an bırakmalı 1-2 saat dinlendirmelisin ses tellerini.


LoneSoul | 17 Ağustos 2014 Pazar 00:11

Anket
mehmetkoc soruyor:
Barcelona Lc 3922 Ceq S İnce Kasa Elektro Klasik Arkadaşlar Bu Gitarı Almayı Düşünüyorum Fikirleriniz Nelerdir ?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,19 saniye.