Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Akustik Vs Klasik Gitar..(Önemlİ)
Beyler, bayanlar iyi forumlar öncelikle. Yaklaşık 1 yıldır felan gitar çalıyorum, 14 ay kadar da olabilir tam emin değilim. Öncelikle gitarım http://www.bizde.com/ilan/barcelona-lc-3900-cor-klasik-gitar-cutaway,3331063.html bu (Barcelona LC 3900C OR) gitarımı değiştirmeyi düşünüyorum. genelde pop tarzı çalıyorum. birkaç arkadaşım bana akustik gitara geçmemi önerdi fakat penaya pek sıcak bakmıyorum açıkcası. elle çalmak hoşuma gidiyor.Size birkaç sorum olacak;


Soru1. akustik gitara geçmeli miyim? neden?
Soru2. akustik gitarı pena ile çalmak istemiyorum tırnaklarım uzun vaade de zarar görür mü? pena şart mı?
Soru3. eğer akustik gitar diyorsanız elektro mu normal mi. genelde arkadaş ortamında çalmayı sevdiğim için cep amfisi almayı planlıyorum elektro akustik gitara daha havalı olabilir bence.
Soru4. fiyatı çok uçmayacak şekilde (elektro akustik tercihim ama normal de olabilir) 500tl yi geçmeyen güzel bi gitar modeli.
Soru5. eğer ki klasik gitar ise fiyatı 500tl yi geçmeyecek şekilde bi gitar önerisi..


Hepinizi ve müziği çok seviyorum aklımı karıştıran soruların çoğu bunlar zaman ayıranlara çok çok teşekkürler iyi forumlar, müzikli günler.. :)

16.08.2014 00:52:09, 1483 okunma, 5 cevap, Pou yazdı
5.
çok teşekkürler bakalım normal mi yoksa elektro akustik mi felan gidiyor kafam ama arkadaş ortamında normal akustik alarak kendimi biraz daha geliştirmeyi planlıyorum. elektro akustiğe verecegim parayı normal akustik olarak daha iyi bi gitar almayı planlıyorum :) çok teşekkürler zaman ayırdğınız için


Pou | 20 Ağustos 2014 Çarşamba 03:43
4.
Öncelikle selam kardeşim. Akustik gitarın klasiğe göre daha zevkli bir sesi vardır. Eğer Gökhan Türkmen dinliyorsan zaten akustikleride dinliyorsan bir zaman sonra klasik sıkıcı gelir. Akustiğe geçiş süresinde biraz sıkıntılar yaşarsın sadece o da klavyeden kaynaklanır. Penaya gerek yok. Eğer tırnakların sertse uzatarak yardım alabilirsin. En son akustiği aldığımda 13 yaşımdaydım ve elle çalmıştım rahattı güzeldi. Elektro akustik olarak SX MD160CE bakabilirsin ama daha iyilerinden isterim dersen bütçeyi 700e çekip Ibanez talman serilerine aeg serilerine ya da Washburn WD10FCE seçebilirsin 500e kadar yükseliyor onun fiyatı. Ya da yamahalara bakarız onlarda en az 800 ama. Şu an klasik gitar için önerimse memnun olduğum Valencia CG180CE Elektro klasik gitarım. 400e almıştım o civarlarda bulursun ama CG190CE de rahat olur senin için. Her şey sana bağlı güzel kardeşim. Kendini nasıl rahat hissedersen öyle bir gitar al. Elektro başlangıç için ise Cort X1 güzel gider. Ama senin elin gitarı tanıyor o yüzden Ibanez GRG lere bakabilirsin.


crazybebe99 | 17 Ağustos 2014 Pazar 14:33
3.
ikinizede zaman ayırdığınız için sonsuz teşekkürler önerilerinizi dikkate alacağım :)


Pou | 16 Ağustos 2014 Cumartesi 22:46
2.
Soru 1 Cevap:
Eğer pop çalmayı düşünüyorsanız kesinlikle geçmelisiniz çünkü akustik gitar pop, country ve rock muzik yapanlar içindir(ben country ve pop yapıyorum o yüzden akustik gitar aldım)
Soru 2 Cevap:
Evet kesinlike şart, akustik gitarda parmağın pek bir önemi yok. Yani nasıl söyleyeyim mesela klasik gitar elle çalınıyorsa akustikte penayla çalınır. Akustik gitar yapı ve huy olarak manyetiksiz elektroya benzetilebilir. Adı üstünde akustik gitar, ritim kullanılır daha çok akustik gitarda. Tabiki de elle çalabilirsiniz ancak parmaklarınıza yazık olur. Mesela kendimden örnek vereyim ben akustik gitar çalıyorum, tırnak uzatmadım, arpejlerde ses penaya göre çok az ve tatsız çıkıyor, bare basmak uğraş gerektiriyor(tellerim 0.11)

Dün kuzenimin yanına gittim, o klasik çalıyor. Aldım adamın gitarı elime tak tak, arpej fıstık gibi oldu, bareler çok basit geldi. Yani demek istediğim klasikten akustike geçince sadece parmakla olmaz :)

Soru 3 Cevap:
Benim gitarım elekto akustik, hiç işime yaramadı ama elekto kısmı şu ana kadar :D Amfim yok, sahne alacağım okuldaki muzik yarışmasında seneye ama amfiye gerek bile yok. Ses çok tatmin edici, yani amfi almak yerine 2 mikrofon yeter(tek mikrofon bile yetebilir).

Üstelik akustik gitarların tınısı amfisiz daha güzel olur, eğer harika bir amfi almayacaksanız, benim gitarım 300 tl ama 0.11 teli kaldırdı(ilk geldiğindeki teli 0.10'du), sesi duysanız 600-700 eder dersiniz o kadar tok ve tatminkar. Yani çok iyi bir amfi almayacaksanız amfisiz tınısını özlersinmiz.

Soru 4 Cevap:
Kendi gitarımı öneririm çok memnunum:
Cort ad810e, aldığımda pek bilgim yoktu youtubedan video izleyip aldım .D İlk gitarım zaten bu :D Araştırabilirsiniz sorularınız varsa da sorarsanız yardımcı ourum.

Aldıktan sonra bakarken gördüm ki bneim gitar folk guitarmış yani country muziğe(amerikan folk muziği) daha yatkın :D(Ne şans ama demi :D)

Çaldığım pop parçalarda mevcut, yani akustik gitara göre çok daha iyi pop şarkılarda ;)

Eğer almayı düşünersiniz cort ad810e'yi artı ve eksilerini yazabilirim buraya :)


mehmet12345 | 16 Ağustos 2014 Cumartesi 21:12
1.
cevap1: illede akustik gitara geçeceksin diye bir şey yok. hangisinin sesi daha hoşuna giderse onu çalmalısın, yakınında bulunan birinden akustik ödünç alarak test edebilirsin. ha daha slow rock ve rock ağırlıklı gideceksen yada ilerde elektro almaya niyetliysen akustik derim ama onun dışında (bence) çok fazla bir değişeni olmaz.

cevap2: tırnağın fazla zarar görmez her hal (tam bilemedim :P) pena şart olmasa da ritimlerde ve hızlı sololarda kolaylık sağlar (yine ilk cevabın içinde oldu ama).

cevap3: elektro akustik gitar ile normal akustik gitarın en büyük farkı; elektro akustiğin bir aygıta bağlanarak kayıtedebilme imkanı sağlaması eğer kayıt işlerine meraklıysan elektro yoksa normalini al pek bir kaybın olmaz. gitarın sesi zaten yeteri kadar yüksek değil mi? cep amfisi ile fazlaca performans alamzsın. ama yine de senin tercihin denemekten zarar gelmez.

cevap 4 ve 5: akustiik gitar almak istersen hem ucuz hem de fiyatına göre iyi olan masterwork gitarları tavsiye ederim (son baktığım da 300 civarıydı) geri kalan gitarlar için internet alemi fazlasıyla bilgi ile dolu akormerkezinin forumundan ve mydukkan.com sitesinden fiyat ve yorumlara bakarak ort bir fikir elde edebilirsin.


fat90 | 16 Ağustos 2014 Cumartesi 14:24

Anket
GitarsTUmuT soruyor:
Sizce bu sene hangi takım şampiyon olur?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,18 saniye.