Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Bare Basarken Baş Parmak Ağrısı.. Yardım Edin
-Belki bunu soran 100.kişiyim bilmiyorum..

2 senedir gitar çalıyorum. Gitar çalmayı kendi kendime öğrendim asıl konumuza gelirsek çoğu gitaristin yaşadığı gibi bare basma sorunu. Bende zor basanlardanım, ne yapmak lazım ki şu baş parmak ağrısı geçsin? Benim kendi yöntemim şu, bareli şarkılar çalarken 3 4 dk sonra kasılmalar başlıyo fakat umursamadan devam ediyorum akor geçişlerinde elimi gevşetiyorum daha sonra o kasılmaya alışıyorum 10 15 dk daha çalabiliyorum fakat bu sefer de akor kaçırmalar dikkat dağınıklığı ve cızırtılar oluyo. aylardır bu kasılma geçmedi ve ilerleyemiyorum. Ne yapmalıyım ?

5.12.2014 20:21:49, 1926 okunma, 8 cevap, ByStick yazdı
8.
Ya o ağrı bi süre sonra kesinlikle oluyor, önemli olan o süreyi uzatmak, son arkadaşa katılıyorum düzenli bir şekilde el egzersizleri yaparsan çok faydalı olur kanımca.


YıImaz | 4 Ocak 2015 Pazar 02:52
7.
klasik gitar misina teller, hepsi akustik çelik teller, elektro çelik ama ince ve esneyebilen klavye ayrıca akustik ihtiyacı olmadığı için klavye ile teller arası çok yakın fazla kuvvet uygulamadan 0.9 teller ile kasmadan ağrımadan çalabilirsin. parmak egzersizi için basit aletler var ama tavsiyem sol el ile bol bol civata sıkmak olur xD ben de işe yaradı. tornavida ile ağaç vidası sıkmak komple kolu çalıştırıyor..


my_sweet_shadow | 4 Ocak 2015 Pazar 02:04
6.
Bare basmak zordur, eli ağrıtır.zamanla alışırsın veya ağrı oluşma süresi ilerler..benim sana sormak istediğim sadece ağrı mı var? Ben 10 seneden fazladır gitar çalıyorum ve son zamanlarda baş parmağıml işaret parmağım arasında şişme meydana gelmeye başladı. Bunun kaslarda meydana gelen bir hastalık olduğunu düşünüyorum.yarın inşallah doktora göstereceğim elimi. eğer şişkinlik gibi bir durum yoksa endişelenme zamanla düzelir..


brkkrmn | 23 Aralık 2014 Salı 18:12
5.
Elektro ile daha kolay akustikte basarsan hepsinde basarsın klasik de akustiğe göre daha kolaydır


YıldırımDede | 7 Aralık 2014 Pazar 18:32
4.
Bence hepsi aynı akustikte basarsan hepsini basarsın .


kaan466 | 6 Aralık 2014 Cumartesi 20:59
3.
Acaba klasik akustik veya elektro gitarda fark ediyo mu bare basımı. Gitar çalmasını akustikle öğrendim klasik gitar çalmışlığım yok klasikde daha mı rahat acaba ? Öyle bi ayrım olabilir mi yoksa hepsi aynı mı


ByStick | 6 Aralık 2014 Cumartesi 17:21
2.
Arkadaşım iki yol var ya parmakları geliştirirsin ya da akor taşımayı öğrenirsin ortalarda bare basması daha kolaydır bana sorarsan deli gibi bare çalış egzersizler yap zamanla gelişir


YıldırımDede | 6 Aralık 2014 Cumartesi 00:03
1.
Bende 2 senedir gitar çalıyorum klasik bi gitarım var inşallah elektroya geçicem.Senin konuya gelince aynısı bende de vardı hatta bir süre çalmayım yine olur en iyisi bol bol çalışmak ve sol parmaklarını geliştiricek egzersizler yapmak.Aynı zamanda 20 dakikada ful bare olan parçalar çaldığında en usta gitarcıların bile parmaklarında ağrılar oluşuyordur.


kaan466 | 5 Aralık 2014 Cuma 22:19

Anket
mervesenol soruyor:
Hadise'nin En Güzel Şarkısı










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,27 saniye.