Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Şarkıların Akorlarını Ezberlemek
Deftere veya benzeri şeylere bakmadan aklından gitar çalan arkadaşlar çalacakları tüm şarkıların akorlarını ezbere biliyorlar mı? benim 80 küsür sevdiğim şarkı var listemde. akorlarına bakarak çalabiliyorum ama yalnızca 7-8 tanesi ezberimde. mesela gece dışarıda arkadaşlara ışıksız bir ortamda gitar çalamıyorum. ezbere çalanlar gerçekten oturup yüzlece şarkıyı ezberlemiyordur herhalde? kulak aşinalığından doğan tamin yeteneği felan mı acaba? bilgisi olan bilgilendirebilirse sevinirim.
13.12.2014 20:14:13, 1460 okunma, 3 cevap, ahmetc4n yazdı
3.
Şarkıları çaldıkça akorları istemsiz olarak ezberliyorsun çünkü kulak aşinalığı oluyor. ayrıca iyi bir müzik kulağın varsa diğer arkadaşlarında dediği gibi kulaktan çalabilirsin. oturup bütün akorları tek tek ezberlemek zor bi iş önemli olan şarkıyı kavramak. Ben hiç bir akora bakmadın senin dediğin gibi 100lerce şarkı çalabiliyorum.Bu yetenek mi ezber mi dersen, ikisini ortasından bir yer.. zamanla sende de oturur merak etme sadece çalışmaya devam et


brkkrmn | 23 Aralık 2014 Salı 18:06
2.
Çalışa çalışa oturur o zamanla.
Unutma ki ezberlemek yontem değil mantıgını kavra yeter...


Mr.ufaklık | 17 Aralık 2014 Çarşamba 01:54
1.
Uzun süre gitar çalan kişiler müzik kulağı da kuvvetli ise girdiği bir notadan veya akordan sonraki gelecek olan akorları tahmin edip aksamadan çalabilmekte. Tahmin diyorum ama tabii ki nota gamları ile alakalı bir durum. Mesela klasik olarak çoğu zaman akorların Am G F E şeklinde gitmesi gibi. bu da LA SOL FA Mİ ye denk gelir. tersten okuyunca da bildiğimiz gam olan DO RE Mİ FA SOL LA Sİ DO dan sırasıyla bir parça görülmektedir. Bunun gibi kombinasyonlar zaman içinde aklımızda yer ettiğinden elimiz otomatik olarak uygun akorlara ulaşır. Tabii ki bizim üstümüze düşen sadece şarkının sözlerini ezbere bilmek oluyor. Onun bir dizilişi yok maalesef :)


dyagli32 | 14 Aralık 2014 Pazar 06:58

Anket
Samer KOZ soruyor:
Bu dönemde en çok beğenilen tarz sizce hangisidir?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,12 saniye.