Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Gitarda Solo Atmak İstiyorum
Arkadaşlar şuan tel tel üzerinde yada en fazla iki tel üzerinde solo atabiliyorum kulak çok sağlam ne duyarsam soloya dökebiliyorum fakat tüm tellerde solo calamıyorum ne yapmam lazım bunun bir tekniğimi var lütfen yardımcı olursanız sevinirim
12.03.2015 11:06:59, 1493 okunma, 12 cevap, SALVADOR DALİ yazdı
12.


Olmuyor dersen zaten olmaz , mesele pes etmemek. Merak etme olacak :)


ByStick | 19 Mart 2015 Perşembe 17:27
11.
aslında ben çalışıyorum ama parmaklarım o kadar hızlı değil sadece ama olmuyo :(


menemen | 19 Mart 2015 Perşembe 15:00
10.


Bir gün benim sahneme de beklerim gel bendensin :) Verdiğim bilginin nesi yanlış sen manyak mısın ? Gitar öğrenmenin tek yolu çok çalışmaktır başka bir şey değil. Geç bu ben çok bilgiliyim ayaklarını.


ByStick | 19 Mart 2015 Perşembe 09:07
9.


Belli yahu :) çok belli! Senin eglenmeye canlı müzik dinlemeye gittigin mekanlara ben o müziği yapan kişi olarak rica minnet çağrılıyorum ve zevk için çalmaya gidiyorum. Haddin kadar konuş genç adam. Kendini begenmişlik derdim degil benim. Senin gibi yanlış yunluş bilgi kirliliği yaratan tipler yüzünden başkları en baştan yanlış başlamasın diye ugraşıyorum ben burada 2 kişiye yardımım dokunsa çok bile. Cevap da yazma bana bir daha klavye kahramanı. Müziğini yapmışmış... Senin yaptığını müzik sananlar yüzünden ülke bu halde zaten.



hackim | 18 Mart 2015 Çarşamba 23:22
8.


Öncelikle bu çok bilmiş yazılarından belli ki bir şey bildiğin yok senin boş konuşmayı seven birisin anlaşılan. Sen 10 yılda pek bir yere gelememişsin belli. Zaten neden gelemediğin de belli, böyle bir şeyin imkanı yoksa aç kayıtları dinle :) üstelik onlar tek tel de değil, senin yapamayacağın şeyler, 5 dk da onlar oldu. Sen 10 yılda milleti eleştirmişsin. Burda bilmişlik yapacağına müziğini yap. Belki sende imkansız diye bir şey olmadığını görürsün :)


ByStick | 18 Mart 2015 Çarşamba 20:09
7.

İngilizcen iyiyse youtubedan birçok şeyi kendin öğrenebilirsin. Örneğin sweep picking ve finger taping tekniklerini araştır. Biraz öğrenince bana yaz ben şunları öğrendim ama şunu şunu yapamıyorum. O zaman yardımcı olabilirim veya forumdan yardım bulursun. Binanın temeli olmadan boyaması için gelirsen burada yardım bulamassın çoğu burada yazanda tecrübesiz zaten. :) iyi günler


hackim | 18 Mart 2015 Çarşamba 01:35
6.

Ama kendi kendime yapamazmiyim bunu ben onun için foruma yazdım


SALVADOR DALİ | 18 Mart 2015 Çarşamba 01:30
5.

Teşekkür ederim öncelikle yani dediklerin doğru olabilir .hoca şart diyorsun yani


SALVADOR DALİ | 18 Mart 2015 Çarşamba 01:27
4.
Öncelikle olaya yaklaşımın yanlış. Gitarda bir işe ben bunu yapamaıyorum diye girişeceksin. "kulak çok sağlam ne duyarsam soloya dökebiliyorum". böyle birşey yok. Absolut olsaydın bile bir hoca seni farkederdi ve 2 ay içinde günde 10-12 saat çalışmayla insanların 2-3 senede ilerlediği şekilde ilerlerdin.

Tabi ki tekniği var. Solo atmanın 100lerce farkı tekniği vardır. %99.9 kişinin yanlış yaptığı hata önce ritim çalışın çok çok çok sağlam olmalı. Hemen şarkılardan duyup gaza gelir herkes solo atmaya çalışır ve ardından gitarı bırakır beceremez.

Hemen bir hoca ile çalışmaya başlamalısın. Kulağın gerçekten iyiyse sana çok yararı olacak hızlıca ilerleyeceksin. Dostum dost acı söyler ama "en fazla iki tel üzerinde solo atabiliyorum, tüm tellerde solo calamıyorum ne yapmam lazım bunun bir tekniğimi var" tarzı konuşuyorsan neredeyse hiçbir şey bilmediğini söylemeliyim.

Benim dışımdaki yorumlar dikkate alma arkadaşlara laf etmek için değil 10 senelik gitaristim belli ki en ufak tecrübeleri yok gitar biliyorum diye geziyorlar. Tek telden kulaktan herşeyi çalıyormuş :D. 5 dakika civarı güldüm buna böyle birşeyin imkanı yok söyle kayıtlarını yollasın.



hackim | 17 Mart 2015 Salı 23:20
3.
Bende yeni solo atmayı öğrenen birisiyim. Tek tel üzerinde kulaktan her şakıyı çalıyorum. istersen kayıtlarımı dinle. Bütün mesele çalışmak, başka bir sırrı tekniği yok. Kolay gelsin :)


ByStick | 17 Mart 2015 Salı 09:39
2.


Peki bu daha çok ezbere dayalı olmazmı birde bunları nasıl birleştirebilirim çok zorlanıyorum


SALVADOR DALİ | 12 Mart 2015 Perşembe 12:32
1.
gitar üzerindeki notaları öğren ve şarkıların notalarını öğren; ve bunları gitarın her yerinde çalmaya çalış, örneğin mi fa sol diye giden bir şarkıda mi telinde 0 1 3, aynı zamanda si telinde 5 6 8 yaparak öğren, bu şekilde kalıcı olacağına inanıyorum


meksconway | 12 Mart 2015 Perşembe 12:03

Anket
B.B. KING soruyor:
Sizce Gary Moore Nasıl Bir Blues Gitaristi?











Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,23 saniye.